tisdag 19 juni 2012

Ny lägsta vikt

Och formen är den bästa hittills :-)

Synd att bilderna blir så suddiga men framförallt benen har blivit hårdare.

Blir jag motiverad att köra hårdare...

Dagen:

Frukost
Promenad
Måltid 2 (snart)
Sjukgymnast (hoppas på att göra något litet framsteg)
PWO
Träna

Försöka hålla igen och bara äta protein hela kvällen. Kanske mer kardio.


6 kommentarer:

  1. Tjena Patrik!

    Har nåra frågor här som vanligt :p När tycker du det är bäst att ha ätardagar eller äta nån/några måltider skräpmat, på träningsdagar eller på vilodagar? För jag har hört man växer när man inte är på gymmet, kanske bäst med bra mat på vilodagar då tänkte jag.

    Sen har man ju läst att man ska helst äta bra efter träning inom 30 min/1 timme typ. Då tänkte jag eftersom du ibland drar en cheese eller som sist när du käkade tårta. Är det verkligen bra eller kör du bara? Det verkar ju uppenbarligen funka för dig :P Själv brukar jag rusa hem fort som fan och dra en kycklingfilé eller två med vitt ris, det funkar väl eller?

    Jag är också ett fan av att träna tungt typ låga reps fast tungt och jag vet att du skrivit att du med tycker det är bäst. När jag tittade några videor du hade lagt upp såg jag däremot att du körde uppemot 12 reps på vissa övningar. Varierar du lite bara eller har jag missuppfattat det här med tungt? Alltså att bara köra 4-6 reps fast tungt. Ligger det någon sanning i påståendet att 8-12 reps bygger volym och 4-6 är främst för styrka och inte volym? För man är ju ute efter volym i första hand, iaf jag :p

    Tillsist, brukar du träna mage aktivt eller tycker du att du får det gratis genom vissa övningar? Vilka övningar ger bra magträning, benböj tränar väl mage sekundärt te x?

    Blev visst lite långt men du behöver ju inte svara lika utförligt som jag ställde frågorna :P
    Annars hoppas jag allt är bra och att du fick något positivt från sjukgym. Dags för jobb om ett tag :) Hade bra mannen och fortsätt va grym :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja ska försöka svara :)

      1: Jag tycker anntingen på kvällen innan lr samma dag som man tränar för då får jag mer "tryck" i kroppen och det känns bättre. Men bäst borde vara runt träningen så man verkligen utnyttjar extra energin (ifall man är på diet, annars lär det inte märkas så mycket).

      2: Vad jag förstått så borde man ju ta något riktigt snabbt efter träningen, tex vassle protein lr aminosyror. Det ska ju gå ut i kroppen inom 30min(något sånt tar jag alltid). Sen har jag läst lite förut att det egentligen inte behövs några snabba kolhydrater efter passet om man inte håller på med konditionskrävande sporter men jag tar snabba oftast ändå.

      Jag blir oftast inte hungrig så det tar upp till 1-2h innan jag äter "riktig" mat. Men viktigaste för mig är aminosyror & protein sen tror jag inte att det är hela världen om det blir en cheese lr kyckling och ris även om det sista vore bäst. Beror ju lite på hur mycket kalorier man "får" äta.

      Tycker du borde ta aminosyror direkt efter passet bara sen hem och äta maten.

      3: Ingen aning vad som är bäst men jag tycker om lågreps i alla basövningar bara man får kontakt. Typ bänk, mark, böj, pressövningar m.m. men i tex biceps kan jag inte köra 4reps för då fuskar jag bara upp vikten så får sänka och köra fler reps. Vill ha kontakt samtidigt.. Samma sak i dragövningar tycker det är svårt att köra tungt och få kontakt på 4reps så blir närmare 8 där kanske. Nu har jag oxå problem med axeln så det ställer till det för mig oxå :(

      4: Mage kör jag inte så seriöst men i mark och knäböj får den mycket stryk, samt i triceps övningar när du håller emot. Tror inte man behöver köra mage...

      Hoppas du fick ut något av mina svar, jag är ju som sagt ingen guru utan det är mina tankar bara...

      Ha det!

      Radera
  2. I mina ögon så ligger du så extremt nära en optimal fysik. Ditt atletiska utseende kombinerat med din fyllighet utformar verkligen en fenomenal kroppshydda. Keep going strong! :-)
    /Nordin

    SvaraRadera
  3. Tjena Patrik!

    Tack för dina svar! Uppskattas verkligen! En kort följdfråga bara(såklart) :) Fungerar denna whey som jag använder som amino? http://www.gymvaruhuset.com/whey.html , det står nämnligen att den ska innehålla EAA nånting där. Eller tänkte du på någon annan form av amino?
    Jag är inte ute efter deff så mycket, jag vill typ upp till 110-120 kilo som du vägde en gång i tiden och sen ta det därifrån så att säga. Väger ca 93-94 idag och är 1.89 lång.

    I mina ögon är du en guru eftersom du har uppnåt sjukt bra resultat. Vet inte om du läste en artikel i aftonbladet det var om några hockeylirare så stod det ''så fick dem sina monsterkroppar'' och dem såg ut som fan INGENTING. Folk har sån jävla skev uppfattning av monsterkroppar och alla guider man hittar är skriven av nån liten fjant nånstans :D Tar hellre råd av någon som du än en 70 kilos ''träningsexpert'' nånstans :D

    Ha det grymt mannen! Peace!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker inte att "rena" aminosyror är viktiga när man bulkar, har fattat det som att bcaa/eaa produkter ska tas upp på tom mage och det har aldrig jag om jag bulkar. Tar endast aminosyror vid träning om jag bulkar. Nu när jag deffar blir det väldigt ofta istället.

      Allt protein är uppbyggt av aminosyror så du får i dig dom ändå.

      Haha ja det var ganska kul med hockeyspelarna :D

      Kör hårt och ät mycket!

      Radera